Geluk

Aanstekelijk muziektheater over onze obsessie voor geluk

Deze voorstelling is wegens geringe belangstelling vervallen.
Bezoekers worden geïnformeerd.

Waarschijnlijk kun je beter gelukkig zijn dan ongelukkig, maar gelukkig te móéten zijn is afschuwelijk. We lijden aan een collectieve geluksobsessie. Dit is de eeuw van het geluksfundamentalisme.

Met de druk om gelukkig te zijn groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Het is te koop. Je moet wel een enorme stumperd zijn om zelfs in deze tijd van eindeloze mogelijkheden ongelukkig te zijn. Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek of angststoornissen, depressies en burn-outs. De 'happy few' etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof.

Na een aantal toneelklassiekers succesvol te hebben opgeschud, maakt Nina Spijkers komend seizoen een aanstekelijke montage muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk. Nina zal met hulp van Jeroen de Man materiaal verzamelen en samen met een club muzikale jonge acteurs rond deze thematiek scènes ontwikkelen.

Regisseur Nina Spijkers over Geluk:
'We hebben God verloren, dus zoeken we ons nieuwe heil in het zo gelukkig mogelijk worden, Maar geluk is niet maakbaar, in tegenstelling tot wat sportscholen en Facebook je willen doen geloven.'

'Dit wordt een vrolijke en energieke muziektheatervoorstelling, een aanklacht tegen onze obsessie voor geluk. Op een geestige manier gaan wij samen met het publiek op zoek naar wat geluk nou eigenlijk is. En of het wellicht wel meer binnen bereik ligt op het moment dat we stoppen het geluk zo krampachtig te forceren.' 

Rolwijziging
Linde van den Heuvel neemt de rol van Imke Smit over.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Nina Spijkers
Spel: Linde van den Heuvel, Victor IJdens, Tessa Jonge Poerink en Sander Plukaard
Overig: Jeroen de Man (coach), William Bakker (geluidsontwerp) en met dank aan: Imke Smit
Website: