Eenzame begeerte

Rauw acteursduel over liefde, lust en venijn

Eenzame begeerte is een rauw acteursduel over liefde, lust en venijn. Hoe mooi was alles, tijdens die eerste broeierige ontmoeting op het strand tussen de jonge Thomas en Marie. Twee hunkerende lichamen wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te stelen. Hij waarschuwde nog: 'Gek ben jij om het aan te leggen met iemand zoals ik.' En dan nu, twintig jaar en duizenden verwijten verder, leven ze een giftig huwelijk.

Het spetterende duel wordt uitgevochten tussen Lot van Lunteren en Stefan Rokebrand. Van Lunteren speelde de laatste jaren glansrollen in onder andere Suburbia's Winterbloemen en FIFA Blatter. Stefan Rokebrand kreeg in 2016 de Musical Award voor zijn vertolking van Herman Brood in Chez Brood.

Het jonge regietalent Olivier Diepenhorst regisseert Eenzame begeerte, gebaseerd op het tweeluik Lunch en De boog van Ulysses van Steven Berkoff, een virtuoos schrijver en 'enfant terrible' van het Britse theater. Dichter Ingmar Heytze maakte de nieuwe Nederlandse vertaling van beide stukken.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Lot van Lunteren en Stefan Rokebrand
Overig: Steven Berkoff (tekst), Ingmar Heytze (vertaling)
Website:
Website:

Recensies

 • Een wonderlijke opgave

  Theaterkrant * * * *

  'De briljante teksten van Berkhoff, in een al even briljante vertaling van Ingmar Heytze, staan haaks op het Ken-en-Barbie-decor.'

 • Volkskrant * * * *

  'Lot van Lunteren blinkt uit in haar cynische en verleidelijke toneelspel.' 

 • Trouw * * * *

  'De sterke acteurs en de wrange poëzie, tillen deze sappige voorstelling ver boven een gemiddeld relatiedrama uit.'

 • NRC * * *

  'Eenzame begeerte neemt de tijd om toe te werken naar een prachtig slotbeeld.(...) Prachtige, verstilde momenten creëren op het toneel: dat kán regisseur Olivier Diepenhorst.'

 • Parool * * * *

  'In een zorgvuldige regie maakt Olivier Diepenhorst er een verbale tennismatch van.'

 • HDC Media