Die Zauberflöte (Mozart)

Staatsopera van Tatarstan

Opera/Operette

Populairste opera van Mozart in Harry Potter-achtige sfeer

Die Zauberflöte is de meest gespeelde opera van Mozart en behoort daarmee tot het onverwoestbare repertoire. Ook ruim tweehonderd jaar na de première blijft de voorstelling ongekend populair. Niet alleen vanwege de prachtige muziek, maar ook omdat de rijke symboliek van het sprookjesverhaal verwijst naar thema's van de wereld van vandaag.

Het loslaten van je kind en de zoektocht naar de ware liefde zijn nog altijd actueel. Ook het streven naar kracht, schoonheid en wijsheid. En hoe lastig is het niet om als mens van goede wil op het rechte pad te blijven? Nee, we willen echt niet liegen. En toch doen we het. Die worsteling tussen goed en kwaad vormt de leidraad van de Die Zauberflöte. Waarbij het licht het uiteindelijk wint van de duisternis.

In deze betoverende uitvoering neemt de Staatsopera van Tatarstan het publiek mee naar een Harry Potter-achtige sfeer. Die vormt het ideale decor voor de vele wonderbaarlijke verwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en goede én kwade toverkrachten. Zo wordt het een magische operabeleving van formaat.

De opera wordt in het Duits gezongen, er is Nederlandse boventiteling.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door Gerard Legeland, klassiek zanger, dirigent en artistiek leider van Pocket Opera. Hij vertelt over het leven van de componist, zijn opera's en natuurlijk in het bijzonder over de opera die u daarna gaat zien. De hoofdrolspelers worden aan u gepresenteerd en de verhaallijn uit de doeken gedaan; muzikaal illustreert hij belangrijke momenten uit de opera met geluidsfragmenten. Met al deze informatie geniet u nog meer van de voorstelling!

De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 46,00
  • 2e rang - Volwassenen € 45,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Website:
Duur: Circa 125 minuten incl. pauze