DE VERLEIDERS: Stem Kwijt

Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket e.a.

Toneel

Spetterende, gitzwarte komedie over (het falen van) democratie

DE VERLEIDERS zijn terug met de spetterende, gitzwarte komedie Stem Kwijt. De democratie werkt niet meer of - nog pijnlijker - heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij burgers maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of populistische slaven van hun electoraat. En dat terwijl wij voor grote ingewikkelde vraagstukken staan als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk.

De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non-issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al leidde tot Brexit en Trump. Maar wat dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe? Democratie 2.0, hoe ziet die eruit? DE VERLEIDERS onderzoeken op hun vertrouwde wijze hoe nu verder.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en isgratis toegankelijkals u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 35,50
  • 2e rang - Volwassenen € 34,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Aat Ceelen
Spel: Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts, Tom de Ket en Marcel Hensema
Overig: George van Houts en Tom de Ket (tekst)
Website: