De Parelvissers (Bizet)

Charkov Staats Opera Theater

Opera/Operette

Geheel nieuwe klassieke versie van Bizet’s meesterwerk

De Parelvissers door het Charkov Staats Opera Theater is een geheel nieuwe klassieke versie van Bizet's meesterwerk. Opera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende decors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet u mee naar het sprookjesachtige Ceylon waar in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland zich een spannend drama voltrekt. Zang en spel op het scherpst van de snede en een unieke enscenering met wonderschone beelden.

Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Het verhaal
Twee vrienden, Zurga en Nadir, vinden elkaar na jaren terug om vervolgens hun vriendschap bedreigd te zien worden door hun beider liefde voor één en dezelfde vrouw. In de dramatische en onafwendbare ontwikkeling zien we hoe uiteindelijk liefde en vriendentrouw het wint van dogmatisch geloof en kortzichtigheid.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door Gerard Legeland, klassiek zanger, dirigent en artistiek leider van Pocket Opera. Hij vertelt over het leven van de componist, zijn opera's en natuurlijk in het bijzonder over de opera die u daarna gaat zien. De hoofdrolspelers worden aan u gepresenteerd en de verhaallijn uit de doeken gedaan; muzikaal illustreert hij belangrijke momenten uit de opera met geluidsfragmenten. Met al deze informatie geniet u nog meer van de voorstelling!

De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 46,00
  • 2e rang - Volwassenen € 45,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Marc Korne
Overig: Georges Bizet (muziek), Jeroen Weierink (muzikale leiding), Eugène Cormon en Michael Carré (oorspronkelijke tekst)
Website:
Duur: Circa 140 minuten incl. pauze