De Man door Europa (Lucas De Man)

'Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in' (de Volkskrant * * * *)

Na een succesvolle tournee in binnen- en buitenland keert De Man dit seizoen terug met zijn bijzondere solovoorstelling. Uitgangspunt is de situatie waarin ons continent zich momenteel bevindt: aanslagen op Europees grondgebied, grenzen die worden gesloten. De oude dame Europa heeft het zwaar.

De Man deed zeventien steden in acht Europese landen aan en interviewde meer dan twintig denkers en kunstenaars, allen strijders voor verandering, allen zoekend naar nieuwe manieren om onze maatschappij vorm te geven. Daarnaast sprak de theatermaker met historici over de grote 'oude' creatieve denkers en kunstenaars zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther. Aan de hand van alles wat hij hoorde en optekende, neemt De Man zijn publiek mee op een reis door Europa.

Lucas De Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Hij streeft ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring en zo uiteindelijk: ontmoeting. 

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal voor slechts € 10 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal producties waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie of hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Lucas De Man
Spel: Lucas De Man
Overig: Ruut van der Beele (regie en videomontage), Ton Vorselaars en Pepijn Robben (camera), Piet Menu (artistiek advies), Tomas Vanheste (journalistieke ondersteuning)
Website:

Recensies

  • de Volkskrant * * * *

    'Lucas De Man pakt zijn publiek in op hartveroverende wijze, met behulp van interviews, video, boeken en Playmobilpoppetjes.'

  • Cultuurpers

    'Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo'n actueel inzicht kon veroorzaken.'