DAD

Een voorstelling over de zorgen van een vader

Acteur en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar peinst over het vaderschap. Wat doet het met hem en hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? In deze tijd, in deze wereld? Want het is ook een confrontatie met zijn roots, die zo belangrijk voor hem zijn. Welke elementen van zijn achtergrond, de cultuur, het geloof van zijn ouders - al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding - gaat hij overdragen op zijn kind?

DAD  is een voorstelling over vaderschap. Over generaties, emigratie, toen, nu en straks. Over hier en daar, leven en dood. Over liefde! Gebracht met de energie van een vader, die het ene moment in de wolken is, dan weer doodsbang voor de wereld waarin zijn nageslacht een weg moet vinden. 

'Een voorstelling die ons allemaal aangaat.' (NRC Handelsblad ****)
 
Publieksfavoriet 2017
DAD van Nasrdin Dchar (Theaterbureau De Mannen, coproductie De Verlichting) is met afstand één van de grote publieksfavorieten van het afgelopen theaterseizoen, zo blijkt uit een enquête gehouden door het Nederlands Theater Festival. 

DAD is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2017 en krijgt daarmee het predicaat 'een van de beste elf voorstellingen van het moment.' 

Bekijk ook eens

Cast & info

Website:

Recensies

  • Volkskrant * * * *

    'Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling.'

  • Telegraaf * * * *

    'Dchar spreekt in 'DAD' recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf. (…) Dat levert een kwetsbare, soms ontroerende en persoonlijke voorstelling op.'

  • NRC Handelsblad * * * *

    Een voorstelling die ons allemaal aangaat: alle bezorgde burgers, alle moslims, alle atheïsten, alle Steenbergers. 'DAD' is voor Ieder1."