Coco Chanel

Beeldend theater over branding & design, economie & identiteit

'My life didn't please me, so I created my life.' Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte tegelijkertijd haar mode tot een symbool van emancipatie. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon.

Met het leven van Coco Chanel als leidraad maken Ulrike Quade (Nederland) & Jo Strømgren (Noorwegen) beeldend theater over branding & design, economie & identiteit. Ze laten zich inspireren door een vrouw die het recht opeiste om zichzelf vorm te geven. Eerder maakten zij samen het succesvolle The Writer, dat nog steeds op de internationale podia staat.

Coco Chanel kreeg een bijzondere vermelding van de jury van het Nederlands Theater Festival 2017 en werd gekozen door de Wijkjury.

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal voor slechts € 10 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal producties waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie of hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De salon wordt verzorgd door Thomas Lamers. Hij vertelt meer over Coco Chanel zelf en hoe je haar invloed vandaag de dag terug ziet in de mode en het vrouwbeeld. 

De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Ulrike Quade en Jo Strømgren
Spel: Ester Natzijl, Ilija Surla en Indra Cauwels
Overig: Ulrike Quade en Jo Strømgren (concept), Strijbos en Van Rijswijk (muziek en klankbeeld)
Website:

Recensies

 • Een niet in woorden te vangen toveren

  Theaterkrant * * * * *

  'De spelers, dat zijn er per 'pop' of 'figuur' soms wel twee of drie, hier en daar de verbeeldingskracht volgend van het Japanse Bunraku-poppenspel, maar hier zo eigenwijs anders en zo razendsnel van... Lees verder

 • Een prestatie, vooral qua vormgeving en poppenspel

  Volkskrant * * *

  'Alle simpel gecreëerde poppenfiguren ogen zowel fragiel als delicaat, zelfbewust als stijlvol, net als Chanel zelf in diverse levensfasen.' 'Tot in detail (…) haarfijn opgebouwde wereld van... Lees verder

 • Scènes * * *

  'Fascinerend door de sterke beeldende kracht.'

 • Haarlems Dagblad

  'Toverachtige voorstelling'