Charlotte Haesen & Tobalita Strijkkwartet

Een chansons-programma met een strijkkwartet als basis

Charlotte Haesen betovert met haar stem, timing en haar prachtige performance.

Ze is in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid en studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte.

Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Vervolgens ontwikkelde zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Tobalita Strijkkwartet.

Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te 'draperen'.

Charlotte Haesen en Tobalita Strijkkwartet brengen samen een schitterend repertoire met de mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

Intiemere setting
Om dit concert goed tot zijn recht te laten komen is er voor een intiemere setting gekozen met een 'toneel op toneel'-opstelling. Hierbij zit u als publiek niet in de zaal maar op het podium. U kunt zelf uw stoel(en) uitkiezen. 

 

Bekijk ook eens

Cast & info

Overig: Tobalita Strijkkwartet bestaande uit Robert Lis (viool), Tessa Badenhoop (viool), Odile Torenbeek (altviool) en Anjali Tanna (cello)
Website:

Recensies

  • Schitterend dit

    Parool * * * * *

    'Charlotte Haesen zingt op buitengewoon indrukwekkende, dramatische, vrolijke, melancholieke, ontroerende wijze. Schitterend, dit.'   Lees verder

  • Prachtig intiem en authentiek

    NRC Handelsblad

    'Prachtig intiem en authentiek was het programma Café des Chansons door de Belgische zangeres Charlotte Haesen en strijkkwartet. De mix van strijkers met stem werkt subliem in dit repertoire en Haesen... Lees verder