Breaking the Silence

Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet

Muziektheater

Dramatisch liefdesverhaal op muziek van Sjostakovitsj en Ligeti

Muziektheatercollectief Via Berlin slaat de handen ineen met het Berlage Saxophone Quartet voor een bijzondere productie. In Breaking the Silence - een tekst van Sophie Kassies - wordt het liefdesverhaal verteld van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht, die haar hun gezamenlijke verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is ook hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Sjostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen.

De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti wordt voor deze voorstelling bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor de taperecorder, waarin tekst en instrumenten met elkaar verweven zijn.

Serie Op avontuur in de Kleine Zaal voor slechts € 10 euro per voorstelling
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Op avontuur in de Kleine Zaal. In deze serie maakt u een keuze uit tien Kleine Zaal producties waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling. Klik hier voor meer info over de serie of hier om direct van uw serievoordeel gebruik te maken. U kunt uitsluitend via deze speciale serie-bestelpagina gebruik maken van het serievoordeel.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling maakt u nader kennis met bijvoorbeeld het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in de bovenfoyer of het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • Volwassenen € 18,50
 • CJP € 16,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Ria Marks
Spel: Dagmar Slagmolen en Porgy Franssen (stem)
Overig: Dagmar Slagmolen en Peter Vigh (concept), Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven / Juani Palop (Berlage Saxophone Quartet), Pim Veulings (choreografie), Dmitri Sjostakovitsj, György Ligeti en Peter Vigh (compositie), Sophie Kassies (tekst)
Website:

Recensies

 • Theaterkrant * * * *

  'Muzikale vernieuwingskracht in ijzig regime.'

 • Scenes * * * *

  'Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal.'

  Het mooiste strijkkwartet van Shostakovich, het achtste, is een van de vele prachtige muziekstukken die je hoort tijdens Breaking the silence van Via Berlin en het Berlage Saxophone Quartett. Lees verder

 • cultuurpoppodium online

  'Indrukwekkend muziektheater roept actuele vragen op.'

  Via Berlin kan het. Oude verhalen over componisten in een dictatuur bewerken tot een intrigerende en moderne muziektheatervoorstelling over actuele keuzes: Breaking the Silence. Lees verder

Recensies

sluiten
 • Theaterkrant * * * *

  'Muzikale vernieuwingskracht in ijzig regime.'

 • Scenes * * * *

  'Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal.'

  Het mooiste strijkkwartet van Shostakovich, het achtste, is een van de vele prachtige muziekstukken die je hoort tijdens Breaking the silence van Via Berlin en het Berlage Saxophone Quartett.

 • cultuurpoppodium online

  'Indrukwekkend muziektheater roept actuele vragen op.'

  Via Berlin kan het. Oude verhalen over componisten in een dictatuur bewerken tot een intrigerende en moderne muziektheatervoorstelling over actuele keuzes: Breaking the Silence.