Artvark Saxophone Quartet en 155

De muzikale lenigheid van Artvark Saxophone Quartet kent geen grenzen

De muzikale lenigheid van Artvark Saxophone Quartet kent geen grenzen. De vier mannen met saxen maakten theaterconcerten richting de blues (met John Buijsman), klassiek (met Claron McFadden) en soul/ jazz (met Ntjam Rosie). Allemaal herkenbaar door de uitmuntende kwaliteit en de unieke samensmelting van klanken en stijlen.

Nu buigt Artvark de elektronische kant op met Pulse. Pulse is vibraties, Pulse  is pompend, Pulse is de tijd, Pulse is motie, Pulse  is aan, Pulse  is uit. Met producer en percussionist Frank Wienk (aka BinkBeats) componeren de mannen van Artvark een gloednieuw pulserend repertoire. Op het podium gebracht door vier saxen en de mannen van 155 (eenvijfvijf), het bewegings-, dj- en vj-collectief dat op onconventionele wijze een plek veroverde op de Nederlandse podia. Pulse belooft een visuele en muzikale voorstelling te worden, waarin de elasticiteit en originaliteit van Artvark eens te meer bewezen wordt.

Over Artvark Saxophone Quartet
Vier saxofonisten behorend tot de beste van Nederland, dat is Artvark. Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) and Peter Broekhuizen (bariton sax) spelen over de hele wereld, van Praag tot Egypte en van Thailand tot Ierland. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daar tussen of ver van ligt.

Bekijk ook eens

Cast & info

Website:
Website: