Andromache (Jean Racine)

Toneelschuur Producties

Toneel

IJzersterke cast speelt taalmonument van Racine

Bestel kaarten

Na het formidabele Smekelingen - eveneens in regie van Olivier Diepenhorst - en de bejubelde Troje Trilogie presenteert Toneelschuur Producties een nieuw stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie: Andromache.

Een ijzersterke cast gaat onder leiding van Diepenhorst dit taalmonument van Jean Racine uit 1667 te lijf. In het stuk raken Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus, in de nasleep van de Trojaanse Oorlog, verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, wraak en onmogelijke liefdes.

Regisseur Diepenhorst over Andromache:

'Andromache wordt vaak gezien als een liefdestragedie, maar voor mij gaat zij vooral over jonge mensen die zijn opgegroeid tegen de achtergrond van een wereld die permanent in oorlog is. De oorlog lijkt voorbij, maar in hen woedt hij voort, waardoor zij geen andere mogelijkheid zien dan hun toevlucht te zoeken tot extreem geweld als uitweg uit hun persoonlijke misère. Als het geluk en de liefde niet voor hen zijn weggelegd, dan ook niet voor de ander.'

Zijn afstudeervoorstelling Berenice, eveneens een stuk van Racine, won in 2013 de ITS Ton Lutz award voor meest veelbelovend regietalent.

Niet voor niets wordt Andromache de ultieme liefdestragedie genoemd. Toch vindt Diepenhorst dat het stuk niet over liefde gaat. 'De personages willen de ander alleen bezitten omdat ze niet met zichzelf kunnen leven. Ze zijn er helemaal niet mee bezig of het de ander goed gaat.'
Benieuwd naar dit interview in de NRC met Olivier Diepenhorst? Klik hier

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens deze inleiding op de voorstelling zal regisseur Olivier Diepenhorst u nader kennis laten maken met het thema van de voorstelling, de toneeltekst, de geschiedenis van het stuk of de werkwijze van de regisseur of choreograaf. De Salon vindt plaats in het Theatercafé en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Laat het ons weten en we houden je via Facebook op de hoogte.

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen € 23,00
  • 1e rang - CJP € 21,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Roeland Fernhout, Steven Ivo, Ellen Parren en Matthijs IJgosse
Overig: Jean Racine (tekst)
Website:
Duur: Circa 120 minuten geen pauze

Recensies

  • de Volkskrant * * *

    'Olivier Diepenhorst is op dit moment een van de interessantste jongere theatermakers.'

Recensies

sluiten
  • de Volkskrant * * *

    'Olivier Diepenhorst is op dit moment een van de interessantste jongere theatermakers.'