Abdelkader Benali & Lavinia Meijer

Literatuur en muziek komen samen in een ontroerend verhaal over afkomst en identiteit

Auteur Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer brengen literatuur en muziek samen in een ontroerend verhaal over afkomst en identiteit. Benali schrijft zijn dochter een brief en probeert zo de wereld waarin zij geboren zal worden te duiden. Meijer vult hem muzikaal aan en vertelt haar eigen, bijzondere verhaal over adoptie en de zoektocht naar muzikale en menselijke erkenning. 

In deze samenwerking komen verschillende werelden samen. Om hun ontroerende verhaal over afkomst en identiteit te vertellen, reizen de hoofdpersonen door tijd en ruimte, van Tanger in Marokko tot Seoul in Zuid-Korea. De reis omspant generaties en culturen. De worsteling om je te verzoenen met je afkomst levert uiteindelijk een spannende muzikale en literaire confrontatie op waarbij beide kunstenaars zichzelf volledig geven. Door hun fascinerende samenspel ontstaat er een nieuwe theatervorm die prikkelt en ontroert. 

Over Abdelkader Benali en Lavinia Meijer
Naast Brief aan mijn dochter heeft Abdelkader Benali meerdere boeken op zijn naam staan. Hij schreef en won prijzen voor o.a. De langverwachte en De stem van mijn moeder. In de zomer van 2016 was hij ook te zien in zijn reis- en kookprogramma Chez Benali. Lavinia Meijer speelde in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld en ontving vele prijzen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs en een Edison. Met dit programma maakt zij haar debuut als componist.

Bekijk ook eens

Cast & info

Regie: Espen Hjort
Spel: Abdelkader Benali, Lavinia Meijer en Christiaan Saris
Overig: Abdelkader Benali (tekst) Lavinia Meijer (compositie)

Recensies

  • Theaterkrant ***

    'Hun zoektocht naar identiteit is bijzonder actueel. (…) Benali's sterke podium présence. (…) Zij speelt fantastisch harp. (…) Christiaan Saris (…) een ware klanktovenaar, die het betoog van Benali... Lees verder

  • Eindhovens Dagblad

    'Een avond om stil van te worden' (…) 'Benali en Meijer zijn geboren vertellers, in woord en in muziek.' (…) 'Expressief, vriendelijk, integer en oprecht werd de luisteraar in de twee levens... Lees verder