Nederlands Dans Theater 2

Smoke and Mirrors

Dans/Ballet

Werk van vijf dansmakers, die aanzienlijk in stijl, achtergrond en esthetiek verschillen

Het tweede programma van NDT 2 is rijk aan contrasten. Smoke and Mirrors toont wereldpremières van associate choreographer Marco Goecke en opkomend choreografen Imre van Opstal en Marne van Opstal, naast hernemingen van SH-BOOM! (2000) van Sol León en Paul Lightfoot en Sara (2013) van Sharon Eyal en Gai Behar. De zeven makers verschillen aanzienlijk in stijl, leeftijd, achtergrond en esthetiek. Zo worden de jonge dansers van het gezelschap uitgedaagd zich moeiteloos aan te passen aan deze grote verscheidenheid aan werken, die als boegbeeld dienen van NDT's toonaangevende kwaliteit.

Marco Goecke verschijnt wederom ten tonele om nieuw werk te creëren, dit keer voor het tweede gezelschap. De topchoreograaf deelt het podium met jonge choreografen Imre van Opstal en Marne van Opstal, die hun allereerste stuk voor het gezelschap zullen maken. Het Israëlische duo Sharon Eyal en Gai Behar keert terug met een herneming van het buitenaardse Sara, hun succesvolle debuut voor NDT in 2013. Smoke and Mirrors wordt afgesloten met León en Lightfoots SH-BOOM!, bestaande uit een reeks komische scènes uit naoorlogse liederen van over de hele wereld.

Hier of hierboven kunt u de documentaire bekijken die NDT 2 gebruikte om zichzelf te presenteren tijdens World Ballet Day.

SH-BOOM!
SH-BOOM! combineert gevoel voor humor en ironie. Het stuk toont hoe mensen van verschillende achtergronden en zelfs geslachten zich ten opzichte van elkaar gedragen en zich tot elkaar verhouden. Geïnspireerd op de satirische schetsen van Goya (Zwart & Wit) worden de zwarte kant (ironie) en de lichtere kant (humor) met elkaar gemengd en verweven. In 1995 werd SH-BOOM! opgevoerd tijdens de 10 Dancers Ensemble Tour in Sadler's Wells Theatre in Londen. Het ballet werd genomineerd voor de prestigieuze Laurence Olivier Award in de categorie Beste Dansproductie van het Jaar. De opvoering werd verlengd en opgenomen in het repertoire van NDT 1 in September 2000. In 2004 voegden Sol León en Paul Lightfoot twee onderdelen toe aan de versie uit 2000. 

Bekijk hier of hierboven een filmpje van SH-BOOM!

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon zal worden verzorgd door Lotte Wijers. De Salon biedt een verdieping in het repertoire, de achtergrond van choreografen, de thema's binnen een voorstelling en het verloop van het creatieproces, aan de hand van beeldfragmenten en/of een vraaggesprek met een gast uit het gezelschap. Daarnaast wordt het publiek in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen tijdens deze persoonlijke kennismaking met het gezelschap.

De Salon is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. Voor de Salon hoeft u niet te reserveren maar, wij raden u wel aan op tijd te komen. Voor de Salons geldt vol=vol en na aanvang van de Salon verlenen wij geen toegang meer.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 29,00
  • 2e rang - Normaal € 28,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Overig: Choreografie van Marco Goecke (wereldpremière), Imre van Opstal en Marne van Opstal (wereldpremière) en Sol León en Paul Lightfoot (SH-BOOM!)
Website: