Het leven is droom

Toneelschuur Producties

Toneel

'La vida es sueño'

Deze sprookjesachtige en muzikale voorstelling vertelt het verhaal van kroonprins Sigismund, bij wiens geboorte de sterren verkeerd staan. De koning laat zijn zoon daarom opsluiten in een gevangenis, om het koninkrijk te beschermen tegen de tiran in wording. Wanneer het tijd is voor een troonopvolger, geeft hij Sigismund toch een kans, met alle gevolgen van dien. Pedro Calderón de la Barca schreef La vida es sueno in 1635, een tijd waarin het Spaanse rijk in verval raakte, vergelijkbaar met het huidige machtsverlies van het Westen.

Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. De Salon wordt verzorgd door dramaturg Thomas Lamers. Hij vertelt over het originele verhaal (La vida es sueno van Pedro Calderón de la Barca), de uitzonderlijke taal en vertaling in het Nederlands, en over enkele filosofische thema's die het stuk zo interessant maken. De Salon is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling.

Voor de Salon hoeft u niet te reserveren maar, wij raden u wel aan op tijd te komen. Voor de Salons geldt vol=vol en na aanvang van de Salon verlenen wij geen toegang meer.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Normaal € 22,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Krisjan Schellingerhout, Julia Akkermans, Joep van der Geest, Titus Muizelaar, Matthijs IJgosse, Tessa de Lange en Bart Bijnens
Overig: Pedro Calderón de la Barca (tekst) en Eric Coenen (vertaling)
Website: