FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer

Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost e.a.

Toneel

Een theatrale reconstructie van de corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie

FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer is een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Jarenlang regeerde Sepp Blatter er met ijzeren hand. Wie is deze man en wat drijft hem? U krijgt een ultiem kijkje achter de schermen. Hotellobby's, vergaderzaaltjes, achterkamertjes en skyboxen openen zich, steeds dieper kruipt u in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten. Nog één keer krijgt hij het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren. Tekst en regie zijn in handen van Tom de Ket, bekend van DE VERLEIDERS en Van Houts & De Ket.

Schrijver en regisseur Tom de Ket, die eerder tekende voor de uitverkochte theaterhit DE VERLEIDERS (bankencrisis en vastgoedfraude), heeft een zeer komisch en toch bijzonder confronterend hedendaags koningsdrama geschreven. Een multimediale theaterervaring die over meer gaat dan alleen voetbal. Een voorstelling over absolute macht en vergaande intriges. Hoe is het mogelijk dat één man aan de top, onder het oog van de hele wereld, jarenlang elke wet en moraal volledig aan zijn laars kon lappen zonder dat iemand hem een strobreed in de weg heeft gelegd? FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer, een hilarische komedie. Alles 'For the love of Footbal'.

FIFA voor Dummies
Geen voetbalfanaat? Dat geeft helemaal niets. Ook voor een leek is deze voorstelling prima te volgen. En wilt u toch wat achtergrondinformatie? Bekijk dan hier het document FIFA voor Dummies.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 33,50
 • 2e rang - Normaal € 32,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Tom de Ket
Spel: Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay en Lotje van Lunteren (vervangt Tina de Bruin).
Overig: Tom de Ket (script)
Website:

Recensies

Recensies

sluiten
 • Scherpe satire over koningsdrama Blatter

  NRC Handelsblad * * * *

  '... Dit is de grote glansrol van Paul R. Kooij, die zijn personage in al die verschillende aspecten laat zien. Kooij beheerst het podium zoals Blatter de FIFA moet hebben bestuurd. Een hoogtepunt is zijn verdediging voor het feit dat Blatter slechts elf seconden stilte in acht nam toen Nelson Mandela overal werd herdacht met een minuut stilte. De Ket schreef een subliem staaltje drogredeneren, dat door Kooij majestueus wordt vertolkt. (...) In spannend licht wordt hier een scherpe satire met kwaaie grappen gespeeld, die af en toe ook een nietsontziende aanval is op een systeem waar allang niet meer om te lachen valt.'

   

   

 • Superieure Paul R. Kooij speelt corrupte voetbalkeizer

  Theaterkrant * * * *

  'De Ket schreef een snel en geestig stuk over macht en corruptie. De Ket regisseert FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer zelf, onder de vlag van Janke Dekker Producties. (...) Kooij heeft goed gekeken naar de lichaamstaal van Blatter, naar dat praten met de handen en de gespeelde onschuld. Hij zet de voetbal-president geloofwaardig neer, schiet heen en weer van ronkend naar vleiend, van snoeihard naar charmant. (...) Mooi is de schertsende toon die de regie van de spelers vraagt; ongeloof en verontwaardiging om zoveel ploerterigheid strijden om voorrang.'