Eric Vloeimans & Holland Baroque

Barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk smelten samen

Muziek/Concert

'Onberispelijke gelijkheid en weldadige klanken.' - Trouw over Holland Baroque

Holland Baroque, dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek en Eric Vloeimans, de bekendste jazztrompettist van Nederland, gaan samen op avontuur. Vergeten schatten uit de Barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De melodieuze en funky composities van Vloeimans groeien met de snorrende oude muziek van onder anderen Scarlatti, Bach, Händel en Purcell uit tot een nieuw genre. Hokjes verdwijnen als sneeuw voor de zon; barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk versmelten.

Over Eric Vloeimans
Eric Vloeimans is misschien wel de bekendste jazztrompettist van Nederland. Gedurende zijn loopbaan laat Vloeimans zich kennen als een muzikant die niet netjes binnen de lijntjes kleurt en zijn jazzmuziek vermengt met invloeden uit de popmuziek. Met zijn combinatie van degelijk vakmanschap, flexibiliteit en improvisatie-talent, is hij een drijvende kracht geworden binnen de Nederlandse vernieuwende muziek. 

Over Holland Baroque
De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten waar Holland Baroque zich erg goed thuis voelt. Het ensemble weet met zijn producties een breed publiek te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok)muziek. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.


Salon - Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een Salon. Tijdens de Salon wordt Eric Vloeimans geinterviewd door Judith en Tineke Steenbrink van Holland Baroque. De Salon is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling.

Voor de Salon hoeft u niet te reserveren maar, wij raden u wel aan op tijd te komen. Voor de Salons geldt vol=vol en na aanvang van de Salon verlenen wij geen toegang meer.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 26,50
  • 2e rang - Normaal € 25,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Website:
Website: