Cristina Branco

Menina

Muziek/Concert

De beroemdste fadozangeres van deze tijd is terug met een nieuw album en een nieuwe theatershow

Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming, de Portugese fado muziek. Maar weet zich daarin gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Haar carrière omvat al meer dan 10 cd's en Cristina speelde gedurende haar tournees al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

In de herfst van 2016 bracht ze haar laatste album Menina uit. Menina betekent 'kleine meid' in het Portugees. Cristina en haar song-writers zoals Pedro da Silva Martins en Luís Martins (bekend van Deolinda) en de beroemde schrijver António Lobo Antunes wagen zich hierop aan een nieuwe verzameling liedjes die Cristina en haar ensemble binnenkort in Nederland en België zullen komen voorstellen aan haar fans.

Menina is live opgenomen in de studio en zal dus hetzelfde klinken als zij binnenkort de podia van de lage landen bestijgt met haar vaste musici; Bernardo Couto (Portugese gitaar), Bernardo Moreira (bas) en Luís Figueiredo (piano). Deze laatste vervangt de eerder aangekondigde pianist Ricardo Dias. 

'Zoals de liefde je hart grijpt, zo wil ik je bij de oren grijpen. Je onderdompelen in de fado en je mee laten slepen door de meest getalenteerde, hedendaagse muzikanten uit mijn thuisland. Laten we samen in de muziek verdwijnen.'

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 27,50
  • 2e rang - Normaal € 26,50

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Spel: Cristina Branco
Overig: Luís Figueiredo (piano), Bernardo Couto (Portugese gitaar) en Bernardo Moreira (bas)
Website: