Schouwburg Amstelveen Buitenzijde Stadspleinkant Foto Els Zweerink DSC 4174 DEF

Veilig en vertrouwd

Welkom!

We zijn weer open en mogen weer voorstellingen en films vertonen; blijer kun je ons natuurlijk niet maken! Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop; we volgen de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van het kabinet voor culturele instellingen. Hieronder vind je daarom een aantal belangrijke punten voor een veilig en prettig theaterbezoek. Lees je ze voor je tickets gaat kopen even door en check je ze ook nog even vóór je bezoek aan de schouwburg? Er kunnen tussentijdse wijzigingen zijn.

Coronatoegangsbewijs
Tot 1 november (maar mogelijk langer) heb je bij al onze theatervoorstellingen een coronatoegangsbewijs nodig. Bij de entree wordt gevraagd naar een geldig ID en een coronatoegangsbewijs voor iedereen van 13 jaar en ouder. Houd je je coronatoegangsbewijs en ID vast gereed voor een vlotte doorstroom?

Een coronatoegangsbewijs kun je tonen via de CoronaCheck-app op je telefoon op basis van:

 • Een vaccinatiebewijs (14 dagen na de 2e prik)
 • Een herstelbewijs (max 6 maanden geleden) voor personen die al corona hebben gehad
 • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor je bezoek.

Je kunt ook een geprint coronatoegangsbewijs tonen op basis van de QR-code die je online aan kunt maken via www.coronacheck.nl/nl/print. Heb je vragen over het coronatoegangsbewijs neem dan contact op met onze afdeling klantenservice via kassa@schouwburgamstelveen.nl. Of bekijk hier een aantal vaak gestelde vragen.

Voor de film heb je vanaf zaterdag 25 september een coronatoegangsbewijs nodig.

Reserveringen

 • Vooraf online reserveren is noodzakelijk. De kassabalie in de foyer is gesloten. Ook voor filmbezoekers die gebruik maken van de Cinevillepas is vooraf reserveren verplicht.
 • De kaartverkoop voor seizoen 21-22 is gestart. Houd de website in de gaten want er gaan regelmatig nieuwe voorstellingen in de verkoop. Meld je dus vooral aan voor de wachtlijst als er nu geen kaarten meer beschikbaar zijn. We informeren je dan als er weer kaarten beschikbaar komen.
 • Zolang er beperkende maatregelen zijn, zijn rij- en stoelnummers onder voorbehoud en werken wij voor onze theatervoorstellingen met een coronatoegangsbewijs.
 • Met de invoering van het coronatoegangsbewijs mogen wij de 1,5 meter afstand in onze zalen loslaten. Waar mogelijk houden we deze 1,5 meter afstand nog aan. 
 • Je vindt je tickets met de juiste aanvangstijd en placering altijd terug via je eigen Mijn Theater omgeving op de website. Wil je gebruik maken van de Mijn Theater omgeving, dan moet je je de eerste keer even registreren voordat je in kunt loggen om je tickets en tegoeden in te zien. Deze eenmalige registratie is ook nodig als je al klant bij ons bent

Ontvangst

 • We ontvangen je graag circa 30 minuten voor aanvang van de voorstelling of film. 
 • Jassen mogen mee de zaal in; de garderobe is gesloten.
 • Uitrijkaarten voor de parkeergarages zijn verkrijgbaar bij de horecabuffetten (pin only).

Gezondheid en retourbeleid

Vragen en feedback

We wensen je alvast een mooi theaterseizoen!