Okt09 GZ 20211010 Hello Cello 171

Workshops en Masterclasses

Tijdens de Hello Cello Dag zijn er diverse gratis Workshops en gratis Masterclasses die je kunt volgen. Bij de Masterclasses kun je ook als publiek aanwezig zijn. De exacte locatie waar de Workshop/Masterclass plaatsvindt wordt in Platform C aangegeven. Klik hier om je aan te melden voor de Workshops en Masterclasses bij Platform C: 

11.00 - 12.30 - Workshop improvisatie - door Jörg Brinkmann (Platform C).

11.00 - 12.30 - Masterclass voor gevorderde celloleerlingen - door Honorine Schaeffer, celliste in het Concertgebouworkest (Platform C).

13.30 - 15.00 - Workshop Kleuters (Kleine Indiaan) - door Leonie Stevens (Platform C).

14.00 - 15.30 - Masterclass voor gevorderde celloleerlingen - door Ella van Poucke (Platform C).

Meer over de docenten

Over Jörg Brinkmann
Cellist Jörg Brinkmann is internationaal een begrip in de jazzmuziek en door zijn geheel eigen stijl en gebruik van zijn instrument een geliefd muzikant in veel verschillende gezelschappen. Zo is hij is onder andere bekend van het befaamde trio Oliver’s Cinema, samen met trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone, een trio dat enige tijd geleden ook in de kerk van Garnwerd en op de Zomer Jazz Fiets Tour te beluisteren was. Ook in het kader van de Zomer Jazz Fiets Tour trad hij samen op met klarinettist Claudio Puntin en bassist Johannes Fink met Trio Dolce Vita, met wonderschone improvisaties op de muziek van Nino Rota. Daarnaast maakt hij deel uit van verschillende andere jazzformaties, kamerorkesten, theaterproducties en wordt hij ook regelmatig gevraagd door popartiesten. Hij produceerde meer dan 15 cd’s op bekende labels en trad op tijdens grote internationale festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival.

Over Honorine Schaeffer
Honorine begon op zesjarige leeftijd haar cellostudie aan het conservatorium van haar geboortestad Avignon. Na haar studie aan het Conservatoire de Montpellier begon ze haar opleiding aan het Conservatoire National Supérieur in Parijs. Ze rondde haar masterstudie af met de hoogste onderscheiding. In 2007 won ze de prijs voor jong talent van de Carl Flesch Akademie, in 2012 de eerste prijs tijdens de Lions European Musical Competition. Schaeffer continueerde haar studie in 2013 aan de Hochschule für Musik in Hannover, waar ze in 2019 afstudeerde met een solistendiploma op het hoogste niveau.

De celliste nam deel aan de Académie de l'Orchestre de Paris (2008) en de Académie de l'Orchestre Philharmonique de Radio France (2009). In het seizoen 2012/2-13 nam ze deel aan de Academie van het Concertgebouworkest, en het seizoen daarop aan de Karajan Akademie van de Berliner Philharmoniker. Op 22-jarige leeftijd werd ze aangenomen bij het Concertgebouworkest, waar ze sinds augustus 2014 deel uitmaakt van de cellogroep. Datzelfde jaar vormde ze met drie orkestcollega’s het GoYa Quartet. In 2015 won het kwartet de Prix de Salon. Met het GoYa Quartet dan wel als soliste musiceerde Schaeffer op prestigieuze muziekpodia in Nederland, België, Frankrijk en de Baltische staten.

Over Leonie Stevens
Leonie Stevens begon haar studie cello aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Naast kamermuziek speelt Leonie ook met diverse Nederlandse orkesten. Leonie is docent cello bij Platform C.

Over Ella van Poucke
Ella van Poucke, geboren in 1994 in Amsterdam is een van de meest veelbelovende jonge Nederlandse cellisten. Op 6 jarige leeftijd begon ze met de cello, en op haar 10e werd zij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna studeerde ze nog bij Frans Helmerson aan de prestigieuze Kronberg Acadey en bij Gary Hoffman aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel in Brussel. Ella won vele eerste prijzen op nationale en internationale concoursen, variërend van het Prinses Christina Concours tot het Isang Yun Celloconcours in Zuid -Korea. In 2021 verscheen een cd met de complete werken van Schumann en spoedig verschijnt een nieuwe cd met alle werken van Rachmaninov. In 2012 speelde Ella tijdens de Cello Biënnale Amsterdam de wereldpremière van het celloconcert van de Finse componist Uljas Pullkiss. In 2020-2021 was zij soliste met het Hello Cello Orkest.

Op 9 oktober speelt Ella van Poucke de 2e Bachsuite en op 28 oktober onder andere samen met haar broer, de danser Timothy van Poucke in het programma Pohadka, tijdens de Cello Biënnale in het Muziekgebouw.