Losse activiteiten

Er zijn ook een aantal activiteiten waar je je niet voor hoeft in te schrijven en waar je de hele dag een kijkje kunt gaan nemen/van kunt genieten. Zoals bij de werkplaats van Jacob Plooij of de interactieve expositie van Rob van den Broek. Of van de strijkkwartetten van Platform C die door de gebouwen heen zullen spelen. Vioolbouwer Bas Maas tot slot heeft een winkeltje met stokken, snaren, hars en voert eventueel kleine reparaties uit.

Okt03 BF Hello Cello Dag Jacob Plooij (1)

Kom je eigen strijkinstrument maken!  
Jacob Plooij heeft van alles mee kammen, paardenhaar, stemknoppen, en heel veel snaren. Wat ga jij maken en spelen? Jacob is geluidskunstenaar, upsound artiest en afvalinstrumentenmaker. Hij maakt van kapotte instrumenten en afval nieuwe, bijzondere, bespeelbare instrumenten.

Violist Jacob is in Australië geboren. Na het behalen van zijn Bachelor Music in Hobart (Tasmania) verhuisde hij naar Sidney waar hij een carrière begon bij het Australian Chamber Orchestra en het Australian Opera & Ballet Orchestra. Van 1999 tot 2000 was hij leider van de Elektra String Quartet. In 2000 verhuisde hij naar Nederland waar hij zijn muzikale carrière voortzette bij het Amsterdam Sinfonietta. Van 2001 tot 2007 was Jacob tweede violist bij The Zephyr Kwartet. Sinds 2014 toert Jacob met The Analogues, een succesvolle Beatles tribute band. Tijdens deze editie van CityProms is Jacob ook te beluisteren in het Frank Bridge Pianokwartet.

 

Okt03 BF Hello Cello Dag Jacob Plooij (2) (1)

Anders bouwen, anders spelen?!
Rob van den Broek bouwt op een andere manier andere muziekinstrumenten. Componisten en musici worden daar door geïnspireerd andere muziek te componeren en spelen. Op de Hello Cello dag in Amstelveen presenteert Rob zijn instrument Smeltkroes, oorspronkelijk gemaakt voor het Ragazze Quartet, 4 cello’s, 4 trommels en 4 xylofoons in één installatie. Op 3 oktober heb je de unieke kan om met elkaar deze instrumenten te komen bespelen. Dus, NEEM JE STRIJKSTOK MEE!!