Jan27 KZ Xclusiv Company Zafer Premiere Wim Foto SF (10)

'Mooi verhaal, genoten, was fantastisch.' (publieksreactie)

Jan27 KZ Xclusiv Zafer Dansers Liggend F Sibe Kokke

'Het was prachtig.' (publieksreactie)

Xclusiv Company

Zafer

Dansvoorstelling over verbinding uit de urban (dans)cultuur

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Zafer is een krachtige urban dansvoorstelling over trots zijn op je roots en openstaan voor andere culturen. Zafer neemt je mee op reis! Van de bruisende bazaar in Istanbul naar de kleurrijke markten in Afrika en de levendige straatcultuur in het Westen. Met een spectaculaire combinatie van (urban) dans, muziek, videokunst en spoken word en zang wordt een brug geslagen tussen diverse culturen.

Je ontmoet Ahmet, Elena, Kofi en nog meer bijzondere karakters, wiens levens onverwacht met elkaar verweven raken. Door hun gewoontes en tradities met elkaar te delen, ontdekken ze een diepe verbondenheid met elkaar.

Zafer betekent ‘zege’ of ‘overwinning’ in het Turks. Voor ons is het een overwinning wanneer je trots bent op je eigen cultuur, maar ook openstaat voor die van een ander!

Bekijk hier of hierboven alvast de trailer of de aftermovie van de première.

Publieksreacties
'Werkelijk fenomenaal.' 
'Ik ben echt onder de indruk en de energie die er uitstraalt geeft mij heel veel vanavond.'
'Echt een geweldige show, prachtig en iets heel nieuws.'
'Mooi verhaal, genoten, was fantastisch.'
'Het was prachtig.'

Over Xclusiv Company
Xclusiv Company is een urban dance company uit Rotterdam met roots in de hiphop, street en clubbing cultuur. Gespecialiseerd in eigenzinnige cross-overs tussen dans, muziek, woordkunst en visuele kunst. Xclusiv Company maakt theatervoorstellingen waarin universele thema’s als identiteit en diversiteit centraal staan. De verhalen die Xclusiv Company vertelt zijn gebaseerd op ervaringen van hun dansers, makers en van mensen uit de communities waar hun dansers deel van uitmaken. Op het podium laat het gezelschap grenzen tussen muziek en dansculturen vervagen en experimenteren ze met verschillende stijlen. Het maakt dat hun performances betekenisvol én entertainend zijn voor een breed publiek, waaronder jongeren.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,50
1e rang - CJP
€ 19,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Jason R. Jeandor en Sibe Kokke
Spel Tamblyn Baal, Deschny Ira Rogers, Sirak Areguy, Shannon Traets, Mitch Mitta, Lola van Rumpt en Joao M Balde Arias (aka Juan)
Overige Mohamed Naaleye, Robeathy Daniël Kevin Cruden en Kishan Indallal (makers), Jason R. Jeandor en Sibe Kokke (conccept) en Wim Uitdewilligen (fotograaf scènefoto's header)
Website XclusivCompany.nl
Ik wil Language no problem, Scholieren