WAT WE DOEN i.s.m. Theater Rotterdam

So Far So Good

Opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie

Kleine Zaal Bestel
Meer info

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit.

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopisch licht.

Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

Over de makers
WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Ze zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij hun onderwerpen én hun publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en MOLLEN (2018 en 2021).

Theater Rotterdam maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. Bij Theater Rotterdam ontmoeten verhalen uit de stad die van de wereld. TR schijt een licht op ieders verhaal en brengt zo mensen samen. Hier mengt dat wat we kennen zich met experiment en wordt elke taal gesproken door het lichaam. Bij Theater Rotterdam kiezen ze voor kunst zonder labels. Van produceren tot programmeren, van talentontwikkeling tot educatie. Theater Rotterdam is de sector in het klein. Soms eigenzinnig, soms onvolmaakt, altijd onverwacht.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 20,00
1e rang - CJP
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Floris van Delft
Spel Ghislaine van IJperen, Piet Kooij en Dennis Rudge (spel) en Leonarda Lovreković, Teresa Moquenco Costa en Waikuma Pentury (dans)
Overige Floris van Delft (tekst), Donna Chittick (choreografie), Alida Dors (artistiek advies), Simone Giacomini (muziek) en Boyd Grund (regieassistentie)
Website Watwedoen
Ik wil Iets nieuws ontdekken, Scholieren

Adrenaline voelbaar in theatrale reconstructie coronaprotest

De Volkskrant