The African Mamas [première]

The Soul of Christmas

Sfeervol kerstprogramma met een mix van soul en Afrikaanse muziek

Grote Zaal
Première
Bestel
Meer info

The African Mamas brengen de soul terug naar het Afrikaanse continent in een sfeervol kerstprogramma met muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul.

Aangevuld met prachtige harmonieën en Afrikaanse traditionals waar we The African Mamas van kennen. Een hartverwarmend en kleurrijk programma dat iedereen in beweging zal brengen.

Roots in de Afrikaanse muziek
Soulmuziek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Afro-Amerikaanse identiteit. Door mensen als Rosa Parks, Dominee Martin Luther King en Claudette Colvin hervond de zwarte gemeenschap hun trots om zwart te zijn, bewust van de Afrikaanse achtergrond. Zo werd in die tijd het Afro kapsel weer razend populair.

Soul kwam voort uit de traditionele gospelmuziek, maar ook de voor soul kenmerkende geïmproviseerde kreten en het zogenaamde call and response, zijn aan Afrikaanse muziek ontleend. Kortom, soul heeft ondanks dat het in Amerika is ontstaan, zijn roots in de Afrikaanse muziek.

Come and Celebrate Christmas South African Style with The African Mamas!

Voorproefje
Bekijk hier of hierboven een voorproefje van hun vorige show Graceland.

Grote Zaal
Première
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 36,00
1e rang - CJP
€ 34,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Vincent van de Elshout
Spel Aveline Twala,Pamela Mpanza, Aphiwe Dumeko, Ayanda Bandla, Mapule Mathonsi Ntsiki Ndzume, Nosipho Mtotoba en Sthe Nkosi
Overige Gama Mathonsi (muzikale leiding)
Ik wil Internationaal, Language no problem, Grote namen