Nov28 KZ Superposition F Annaleen Louwes + Esther Noyons PF (1)

Superposition

Toneelschuur Producties & de Coproducers

Idealistische voorstelling vol karaoke, cocktailparty’s en wiskunde

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Een internationaal topteam van Nederlandse en Japanse wiskundigen is dicht bij het ontdekken van een formule die cultuurverschillen verklaart. Blijkt daaruit dat we allemaal hetzelfde zijn? Of juist dat alle ontelbare verschillen tussen mensen en culturen nog veel dieper liggen dan we denken?

De clashes en misverstanden in het team wiskundigen vormen het beste argument dat hun model broodnodig is. In de wiskunde is er één waarheid en om die in stand te houden worden er soms imaginaire getallen verzonnen of wordt er met nog-niet-bewezen theorieën gewerkt.

Is er ook zo’n waarheid over culturen? Of kunnen er, net als in de kwantummechanica, ook twee verschillende dingen tegelijk waar zijn?

Een hartstochtelijk wiskundig seminar
Superposition is een humoristische voorstelling die nog het meest lijkt op een absurde algebraïsche vergelijking: de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Japan, tussen kansrekening en geometrie, tussen man en vrouw en tussen nieuwkomerschap en ervaring worden tegen elkaar afgezet.

Wat blijft er aan beide zijden van de vergelijking over? En wat kan er tegen elkaar worden weggestreept? Een idealistische en academische voorstelling vol karaoke, cocktailparty’s en een hartstochtelijk wiskundig seminar.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Vanja Rukavina
Spel Rino Daidoji, Mizuki Kondo, Keja Klaasje Kwestro en Bram Suijker
Ik wil Scholieren