Apr26 GZ Spaghettirellen Theatergroep De Jonge Honden PF (3)
Apr26 GZ Spaghettirellen F Jan Amse SF01
Apr26 GZ Spaghettirellen F Jan Amse SF02
Apr26 GZ Spaghettirellen F Jan Amse SF03
Apr26 GZ Spaghettirellen F Jan Amse SF04

Spaghettirellen

Theatergroep De Jonge Honden

‘Spaghettiwestern’ over verborgen bladzijde uit de geschiedenis

Grote Zaal Bestel
Meer info

Spaghettirellen vertelt het verhaal van oplopende spanningen tussen jonge Italiaanse textielarbeiders en Twentse leeftijdsgenoten, die in 1961 uitliepen op massale vechtpartijen in Oldenzaal. ‘Spaghettiwestern’ over verborgen bladzijde uit de geschiedenis.

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering jonge Italiaanse mannen naar Nederland om als gastarbeider te werken in de fabrieken. In hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken en op de kermis raken ze in contact met de jeugd. In het Twentse Oldenzaal leidde deze ontmoeting in 1961 tot heftige rellen tussen jaloerse nozems en de Italiaanse jongemannen.

Bizarre geschiedenis
Over die confrontatie gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke mix van Romeo en Julia en West Side Story vol brommers, verliefde nozems en jonge mensen met dromen. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen. 

Uit de Theaterkrant
‘Met Spaghettirellen brengt De Jonge Honden een indringende combinatie van documentair theater en fysiek toneel. En al zijn de rellen ondertussen zestig jaar geleden, de aanleiding en gevolgen zijn nog altijd actueel.’

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 19,00
1e rang - CJP
€ 17,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Jolmer Versteeg
Spel Joshua Albano, Jelle Mensink e.a.
Ik wil Scholieren