Pianostemmen

Tg Goed Gezelschap

Muziektheater met piano’s als sprekende getuigen

Grote Zaal Bestel
Meer info

De oude pianostemmer Jacobus Kromm leidt een teruggetrokken bestaan. Hij worstelt met zijn geweten over de verzameling piano’s en vleugels die hij in bezit heeft.

Ontelbaar veel piano’s heeft de oude pianostemmer Jacobus Kromm in de loop van de jaren in bewaring gehad, gekocht, gerestaureerd, verhuurd en doorverkocht. En lang niet altijd was de koffie zuiver, zoveel is zeker. Hij zwijgt. Nog altijd heeft Kromm enkele pronkstukken in zijn bezit.

Verzwegen verhalen
Als de avond valt, laat Kromm zijn vingers over de toetsen glijden. Steeds vaker duiken er verhalen van vroeger op in zijn verwarde hoofd. De pianostemmen keren zich gaandeweg tegen de oude man. Want gestolen goed gedijt niet. Ze vertellen als stille getuigen het verhaal over hun rechtmatige eigenaren. 

Pianostemmen gaat over het verleden van systematische roof van Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oude vleugels en piano’s vertellen het verhaal hoe Joodse inwoners in diverse Nederlandse steden uit hun huizen werden gehaald, en hoe hun huizen vervolgens werden leeggeroofd door schattenjagers als Abraham Puls.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 30,00
1e rang - CJP
€ 28,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Klemens Patijn
Spel Joost Claes, Jaap Dieleman / Geert Bremer, Dennie Lukkezen, Emma van Muiswinkel en Klemens Patijn
Overige Wessel de Vries (schrijver), Ria Marks (eindregie)
Ik wil Tips van de programmeur