Panic Room

Theater Utrecht met Jacob Derwig

Intieme en lijfelijke voorstelling over sterven en afscheid nemen

Grote Zaal Bestel
Meer info

Panic Room is een intieme en lijfelijke voorstelling over sterven en afscheid nemen, gespeeld door Abke Haring & Jacob Derwig. Waar eindigt het recht op het langste leven en begint de verantwoordelijkheid voor de dood van de ander? 

Midden in een Niemandsland staat een huis waar twee geliefden elkaar treffen. De één is ziek en op de vlucht voor het onontkoombare einde. De ander is een oorlogscorrespondent die terugkeert van een levensveranderende reis naar een conflictgebied.

In een race tegen de klok dringt het verleden zich aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. Wanneer de wereld door de wanden heen breekt en de kamer te klein blijkt voor hun conflict, reizen ze af naar de plek waar een onbevattelijk verlies diep onder het hete zand begraven ligt. Eén ding is zeker: in het diepste donker schuilt een nog grotere duisternis.

Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan theatermakers Floor Houwink ten Cate en Abke Haring en schrijver Esther Duysker voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig. 

‘De sterk gestileerde vorm van Sea of Silence heeft een verpletterende uitwerking: de gezinsleden die gebukt gaan onder het geweld van de vader zitten muurvast in de circuschoreografie waarmee ze de schone schijn ophouden.’ - Top 5 beste voorstellingen van 2022 in het NRC

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 29,50
1e rang - CJP
€ 27,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Floor Houwink ten Cate
Spel Abke Haring & Jacob Derwig
Overige Esther Duysker & Floor Houwink ten Cate (tekst)
Ik wil Grote namen