Masterclass

Pia Douwes speelt Maria Callas

De sensatie van Broadway terug in Nederland

Grote Zaal Bestel
Meer info

Theaterdiva Pia Douwes kruipt in Masterclass van de Amerikaanse succesauteur Terence McNally opnieuw in de huid van de legendarische operazangeres Maria Callas.

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. In Masterclass confronteert Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos met hun muzikale tekortkomingen. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit.

Indrukwekkende hoofdrolspelers
Masterclass won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award, kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. De voorstelling heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway. In Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 29,50
1e rang - CJP
€ 27,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Frank van Laecke
Spel Pia Douwes e.a.
Ik wil Grote namen