Nov05 KZ Lieve Vrienden Familie Genodigden Jan Hulst Daan Heerma Van Voss F Benning Gladkova PF

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Theater Bellevue & Theater Oostpool

Toneel over vriendschap, liefde en levens die voorbij gaan

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven.

Een dierbare nacht
Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss eens door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare.

Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘doe jij dat lekker’. Zo geschiedde. Een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, liefde en levens die voorbij gaan en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

Kleine Zaal
Matinee
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 22,00
1e rang - CJP
€ 20,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Jan Hulst
Spel Thomas Höppener, Tim Linde, Jolanda van den Berg en Jessie Holtkamp
Overige Daan Heerma van Voss (tekst)
Ik wil Matinee

Recensies

Heerma van Voss schrijft geestige dialogen: onderhoudend, puntig en hier en daar vilein.

Theaterkrant