Julika Marijn

In de schaduw van Rembrandt

Krachtig eerherstel voor Rembrandts minnares

Kleine Zaal
Serie
Bestel
Meer info

Geertje Dircx was Rembrandts tweede vrouw. Ze was jarenlang zijn minnares en voedde zijn zoon Titus op. Ze zag zijn meesterwerken, waaronder De Nachtwacht, ontstaan en stond zelf ook model voor de grote schilder. Totdat Hendrickje Stoffels ten tonele verscheen.

Geertje werd bruut opzijgeschoven en uiteindelijk door Rembrandt opgesloten in een tuchthuis. Tegen het decor van wat eerder de Gouden Eeuw werd genoemd, laat Julika Marijn de vrouw aan het woord die de schaduwkant van Rembrandt aan den lijve ondervond.

Al meer dan 350 jaar staat ‘de meester van het licht’ wereldwijd in de schijnwerpers. In de schaduw van Rembrandt is de herstory van Geertje; een eigentijdse voorstelling over de keerzijde van genialiteit en roem, de kracht om het licht te blijven zoeken, loyaliteit en de bittere grenzen daarvan.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg en stem zoeken, is een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Eerder maakte ze succesvolle solovoorstellingen over Etty Hillesum, prinses Diana en Helene Kröller-Müller.

Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie Sterke vrouwen of Serie Samen Uit 2. Lees hieronder meer info over ons Samen Uit-initiatief.

Samen Uit naar Julika Marijn?
Ben je alleengaand of heb je even niemand die met je mee wil en heb je zin in een leuke avond theater? Boek dan je ticket op het prijstype Samen Uit, dan ontvangt een collega van de schouwburg je vanaf 19.00 uur in de foyer voor een kop koffie. Je ontmoet zo andere mensen en kunt na afloop van de voorstelling ook nog even met elkaar napraten. Lees hier meer en bekijk waar wij nog meer Samen Uit bij organiseren.

Kleine Zaal
Serie
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
1e rang - Samen Uit
€ 21,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Diederik van Vleuten
Spel Julika Marijn
Overige Julika Marijn (script), Leoni Jansen (muzikale adviezen), Bartel Meyburg (decor)
Ik wil Scholieren

Krachtig eerherstel voor Rembrandts verguisde minnares

Theaterkrant

Julika Marijn slaagt erin om Geertjes aanbidding van een geniale man te illustreren

de Volkskrant

Dit verhaal wordt dynamisch verteld in een prachtig decor van Bartel Meyburg

NRC