Feb26 GZ Je Anne PF (2)

Je Anne

Gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank

Indrukwekkende liedjes en ontroerende dagboekfragmenten

Grote Zaal
Première
Bestel
Meer info

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert in een bijzondere versie terug in de theaters. In Je Anne vormen liedjes en dagboekfragmenten een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien.

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer. De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek, door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’, tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

Een van de meest gelezen dagboeken
De voorstelling Je Anne vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in deze jaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt Je Anne het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen.

Voor iedereen van 9-95 jaar.

Grote Zaal
Première
Bestel

Ook te zien op:

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 35,50
1e rang - CJP
€ 33,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Frank van Laecke
Spel Chris Tates e.a.
Overige Enid Futterman / Frank van Laecke (tekst), Michael Cohen (muziek)
Ik wil Scholieren