Mrt07 GZ Jawad Es Soufi Harira (C) Peter Putters (3)
Mrt07 GZ Jawad Es Soufi Harira F Scala Photography PF (2)
Mrt07 GZ Jawad Es Soufi Harira (C) Peter Putters (4)

Jawad Es Soufi

Harira

Hilarische afspiegeling van de maatschappij

Grote Zaal Bestel
Meer info

Jawad es Soufi kruipt haarfijn in de typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van onze maatschappij. Volgens hem vormen al die fascinerende mensen samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.

In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn. De cabaretier vertelt op geheel eigen wijze hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Zijn observaties over Nederland laten je versteld staan. Een kijk op ons land zoals je er hoogstwaarschijnlijk nog nooit naar hebt gekeken.

Over Jawad
Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels al voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken.

Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. Harira is zijn vierde avondvullende voorstelling.

Keuze van de Cabaret Selectie 2023
Jawad Es Soufi's eerdere voorstelling Waarom ben jij zo is door de jury van de Cabaret Collectie (Nederlands Theater Festival) geselecteerd als een van de meest spraakmakende cabaretvoorstellingen van het afgelopen seizoen.

Uit het juryrapport: Es Soufi, beter bekend van zijn alter ego Sloegie, is sympathiek, aanstekelijk en zelfverzekerd. Hij schakelt soepel tussen verschillende Hollandse en Marokkaanse typetjes en accenten. Hij neemt herkenbare stereotypen uit verschillende culturen op de hak, maar doet daarbij weinig concessies aan een wit schouwburgpubliek. Dat maakt hem verfrissend.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 27,50
1e rang - CJP
€ 25,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Website jawadessoufi.com
Ik wil Humor, Jong talent

Recensies

Jawad es soufi’s talent voor fysiek theater en zijn schat aan observaties creëren veel vertier

De Volkskrant

Zijn grote talent voor het neerzetten van typetjes gebruikt hij geregeld om het publiek een spiegel voor te houden

Trouw

Een smakelijk en getalenteerd verteller

Theaterkrant

Knap om te zien hoe snel hij weet te schakelen van stem of toon

NRC