IVY

& de rest

Muziektheater vol humor over groepsdrang

Kleine Zaal Bestel
Meer info

We zitten de hele tijd in groepen. Overal. Op ons werk, op verjaardagen, in de supermarkt, in de maatschappij, in de wereld. Vergeten we door al dat wij niet een beetje onze ik?

Terwijl die ik juist zo belangrijk is, want juist met onze beste ik doen we het meest voor het grote ons. Ofzo. Hoe doe je dat eigenlijk, onderdeel zijn van iets? En wat als je individuele belangen recht tegenover die van de groep staan?

& de rest is een komische ode aan de individualiteit. Een muziektheatervoorstelling vol humor over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende én minder bekende nummers. Denk aan The Beatles, Coldplay, Duncan Laurence en Stromae. Laat je vooral verrassen.

Over IVY
IVY is de nieuwe naam van gezelschap De Meisjes met de Wijsjes. Waarom een nieuwe naam? Zelf zeggen ze hierover: 'We zijn het nog steeds, maar net wat cooler laat maar zeggen. In nog sexiere outfits, nieuwe arrangementen, die ook in andere talen mogen én onder een nieuwe naam. Haal de Y weg en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek 'I V' uit op z'n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij. En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V. IV. IVY.'

 

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 22,00
1e rang - CJP
€ 20,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Bart van den Donker
Spel Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk
Overige Martijn Bos (muziek)