Feb17 GZ Introdans Swan Lake F Hans Withoos PF (10)

Introdans

Familievoorstelling Swan Lake (6 t/m 99 jaar)

Geliefde klassieker Zwanenmeer in een nieuwe, eigentijdse bewerking

Grote Zaal
Vakantie
Bestel
Meer info

Na het enorme succes van Carmen.maquia presenteert Introdans opnieuw een bekende, alom geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse interpretatie.

Met zijn Swan Lake creëerde de Belgische choreograaf Stijn Celis een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het ‘ballet der balletten’: het 125 jaar na de ‘oerpremière’ nog altijd wereldwijd uitgevoerde Zwanenmeer. Celis’ Swan Lake is een groots gemonteerde, levendige voorstelling, waarin het complete Introdans-danserstableau schittert tegen de achtergrond van een imponerend decor, op de beroemde, majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Celis maakte Swan Lake in 2006 voor Bern Ballet in Zwitserland, waarvan hij destijds artistiek directeur was. In zijn versie zoomt hij in op de relatie tussen prins Siegfried en zijn dominante moeder, de Koningin, en op Siegfrieds verlangen om te ontsnappen aan de ‘klauwen’ van de monarchie. Belangrijke thema’s in Celis’ interpretatie zijn het ontwaken van je zintuigen en de behoefte om je eigen weg te vinden, en dat maakt zijn productie ook zeer aantrekkelijk en invoelbaar voor jonge toeschouwers.

In choreografische zin herken je de invloed die de ‘Zweedse school’ op Celis heeft gehad; de Belg danste jaren bij het Zweedse Cullberg Ballet. Dat resulteert in een krachtige, expressieve dansstijl, vol drama, poëzie, groteske humor en een overdosis fantasie.

Introdans-directeur Roel Voorintholt: ‘Swan Lake is oorspronkelijk niet voor kinderen gemaakt, maar is wel heel geschikt voor hen. De productie prikkelt, is theatraal, bevat allerlei technische hoogstandjes, en tegelijkertijd is het verhaal heel goed te volgen. Als toeschouwer ga je op een fascinerende reis, waarbij je je geen seconde verveelt.”

Celis’ Swan Lake heeft een omvangrijk decor, met in de oorspronkelijke versie onder meer zware rotsblokken en ijsschotsen (ontwerp van Jann Messerli). Omdat Introdans zijn producties duurzaam wil realiseren en vervoeren, werkte het gezelschap voor Swan Lake samen met het innovatieve Arnhemse ontwerpbureau Fillip Studio’s, dat opblaasbare decorstukken heeft ontwikkeld die niet van echt te onderscheiden zijn.’

De pers over Swan Lake:
'Stijn Celis’ Zwanenmeer bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven, en met een groot verlangen naar expressieve escalatie’ – Theaterkompass.de

Swan Lake Experium
Net als bij Carmen.maquia biedt Introdans ook bij Swan Lake voorafgaand aan de voorstelling en in de pauze een ‘experium’ aan in de foyer van het theater. Een interactieve totaalbeleving voor jong en oud, waarbij je al je zintuigen kunt gebruiken om Swan Lake nóg intenser te kunnen.

Introdans is ook te zien op vr 17 nov en za 13 apr

Grote Zaal
Vakantie
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
1e rang - Kind tm 14 jr
€ 13,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Stijn Celis (choreografie) en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (muziek)
Website Introdans.nl
Ik wil Language no problem, Scholieren

Recensie over eerdere uitvoering van Swan Lake

Stijn Celis’ Zwanenmeer bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven, en met een groot verlangen naar expressieve escalatie.

Theaterkompass.de