Nov17 KZ Het Nut Van Edo Dompelmans Orkater F Anne Claire De Breij PF (2)

Het nut van Edo Dompelmans

Orkater - De Nieuwkomers

Muzikaal portret over de vervangbare mens

Kleine Zaal
Try-out
Bestel
Meer info

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters die hem gezelschap houden slijt hij zijn dagen in tevredenheid, maar dan neemt zijn doorsnee bestaan een onverwachte wending. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor. 

Het nut van Edo Dompelmans is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. En dat dat niet zonder gevolgen blijft. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn. En de angst voor het antwoord op die vraag. 

Over de makers
Jasper Stoop en Simme Wouters delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Hun werk verkiest goede vragen boven snelle antwoorden en kenmerkt zich door de overweldigende emotionaliteit in de muziek. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door de grote liedperformers der aarde als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Kleine Zaal
Try-out
Bestel

Prijzen

1e rang - 10% vroegboekkorting
€ 16,30
1e rang - Normaal
€ 18,00
1e rang - CJP
€ 16,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Guy Clemens
Spel Jasper Stoop of Simme Wouters
Overige Simme Wouters (tekst), Muziek: Jasper Stoop, Simme Wouters, Chieko Donker Duyvis (cello) en Radek Fedyk (accordeon, trompet, gitaar)
Ik wil Iets nieuws ontdekken