HannaH - De belofte voorbij [première]

Jette van der Meij

Indringend toneel over goed bewaard familiegeheim

Amsterdam 1980 - Vijfendertig jaar na het einde van de tweede wereldoorlog ontvangt Hannah een brief uit Brazilië die het leven van haar en haar kinderen volledig op zijn kop zet.

Deze voorstelling is onderdeel van Theater Na de Dam. Lees meer over Theater Na de Dam in Schouwburg Amstelveen.

Na de inhoud ervan gelezen te hebben ziet ze zich genoodzaakt een goed bewaard gebleven familiegeheim uit 1946 aan hen prijs te geven. Het stuk HannaH speelt zich af rondom die ene dag waarop ze haar kinderen inlicht over wat zich vijfendertig jaar geleden in het gezin heeft afgespeeld. Vanaf dat moment zal niets ooit nog hetzelfde voor hen zijn.

Aangrijpende familiegeschiedenis
Op indringende wijze wordt op deze ene dag de splijting binnen het gezin blootgelegd en blijft de afloop van dit familiedrama tot op het laatste moment in nevelen gehuld. Alhoewel het verhaal zich vele jaren na de tweede wereldoorlog afspeelt, kan het zich zonder twijfel scharen onder de ‘Herdenkingsstukken’ omdat hetgeen deze familie overkomt er één van de vele gevolgen van is.

De oorlog zit diep genesteld in het bestaan van actrice Jette van der Meij: 'Als kind kreeg je er veel van mee, we mogen nooit vergeten waar we vandaan komen. De verhalen uit de oorlog moeten we blijven vertellen'.

Grote Zaal
Première
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 26,00
1e rang - CJP
€ 24,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Brigitte Odett
Spel Jette van der Meij (Hannah), Bas Maassen en Miriam Venema
Overige Wies Venmans