Okt25 GZ Geert Mak F Thomas Kessens PF01 Liggend KL HR (1)

Geert Mak

Theatercollege over Europa – En Oekraïne in het bijzonder

Waar ging het mis in Europa?

Dit college van schrijver en historicus Geert Mak gaat over Europa en met name over de oorlog in Oekraïne. Volgens Geert Mak is dit een bepalend moment in de Europese geschiedenis.

Het Europese veiligheidssysteem staat op losse schroeven. Rusland wordt bestookt met sancties, de NAVO staat op scherp, Oekraïne wordt overspoeld met westerse wapens, Duitsland steekt alle energie in het opbouwen van een effectieve krijgsmacht en ook in andere Europese landen schieten de defensiebudgetten omhoog.

Het lijkt op een perfect storm: een ingrijpende crisis rond onze defensie, een vluchtelingencrisis, een ernstige energiecrisis, klimaatcrisis, economische crisis en een ingrijpende voedselcrisis. Geert Mak vraagt zich openlijk af: waar ging het mis met Europa?

De grote lijn van de geschiedenis
Het college gaat ook over het verleden en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt. Geert Mak probeert in dit college de grote lijn van de geschiedenis van Europa te verbinden met de leefwereld van iedereen.

Na afloop van het theatercollege vindt een Meet & Greet met Geert plaats.

Grote Zaal
Meet en greet
Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 28,50
1e rang - Normaal
€ 29,50
1e rang - CJP
€ 27,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Grote namen