Freaky Friday Face Off

De Warme Winkel

Bodyswappen staat garant voor spektakel

Grote Zaal Bestel
Meer info

Het wordt je als kind al aangeleerd, je oefent het je hele leven, maar het blijft één van de moeilijkste dingen om te doen: jezelf in de ander verplaatsen.

In Freaky Friday Face Off nemen de acteurs dit wel heel letterlijk: zij wórden de ander. De bliksem slaat en plots wordt er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. Je kent het principe uit ordinaire Hollywoodfilms: bodyswappen staat garant voor spektakel. Of hadden deze popcornknallers altijd al een stiekem-filosofische ondertoon?

De Warme Winkel neemt door middel van een vernuftig rollenspel onze fascinatie met identiteit onder de loep. Kan je iemands verhaal vertellen als je diens geschiedenis niet aan den lijve hebt ondervonden? Is dat super-empathisch of juist een gênante vorm van toe-eigening? Kan een acteur überhaupt nog iemand anders spelen of is toneelspelen een kunstvorm die tot het verleden behoort, zoals het fresco?

Freaky Friday Face Off is een spectaculair spirituele voorstelling met confronterend zelfonderzoek, dramatische strijkers, perverse familierelaties en opvliegende duiven. Een caleidoscopisch spiegelpaleis waarin niet alleen kogels, maar ook het geestelijk geschut je om de oren vliegt.

Freaky Friday Face getipt in de pers

  • Radio 4

Freaky Friday Face Off was onlangs te gast in het Radio 4 programma De Ochtend. Herien Wensink, cultuurjournalist voor de Volkskrant, tipt hierin de voorstelling Freaky Friday Face Off. Gebaseerd op het Hollywoodfenomeen van een ‘body swap’. Beluister hier het fragment.

Alvast een voorproefje: "Hele fascinerende voorstelling waarin weer van allerlei kanten en op veel verschillende lagen het identiteitsdebat wordt aangevlogen."

  • Radio 1

Florian is te gast geweest bij het Radio 1 programma Een Uur Cultuur. Vanaf minuut 42:40 is de acteur te horen.

  • Podcast Theaterkrant

In de critici podcast van Theaterkrant wordt Freaky Friday Face Off getipt vanaf minuut 09:30. Luister hier het fragment terug. 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 25,00
1e rang - CJP
€ 23,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Ward Weemhoff
Spel Abatutu, Yassine Chigri, Wine Dierickx, Tessa Jonge Poerink en Florian Myjer
Overige Florian Myjer, Marieke de Zwaan (tekst en concept) en Ward Weemhoff (concept)
Duur Circa 110 minuten geen pauze

Een kunststukje op zich is het in vier ruimtes verdeelde draaiende decor.

NRC

In een spetterende finale zet De Warme Winkel dat deprimerende inzicht dan weer volledig op losse schroeven. Ogenschijnlijk niet heel consistent, maar magisch.

Trouw

Freaky Friday Face Off is intrigerend theater. Een scherp geacteerd, grappig, en zeer prikkelend spel met identiteiten.

Scènes

In een schitterende scène waarin haar personage een inzinking krijgt, mag Dierickx fenomenaal tragikomisch uitbarsten.

de Volkskrant

Geestige, groteske satire

NRC