Mei23 KZ Edgar Allen Poe PF

Edgar Allan Poe

House of Rat en Avenue Azure [GEANNULEERD]

Theaterspektakel voor alle zintuigen

Kleine Zaal Geannuleerd
Meer info

Helaas is deze voorstelling om productionele redenen geannuleerd. Bezoekers ontvangen bericht per mail over de afhandeling.

Edgar Allan Poe
De muziektheatervoorstelling Edgar Allan Poe vertelt over het mysterieuze leven van de wereldberoemde griezelschrijver. Hoe Edgar Allan Poe, zoon van twee acteurs, al op jonge leeftijd wees wordt in het Amerika van begin 1900.

Hoe hij als jongen met zijn nieuwe gezin naar Engeland reist en hoe hij daar, onder de indruk van het landschap, de dorpen met hun grauwe sfeer, desolate begraafplaatsen en monumentale landhuizen zijn eerste verhalen creëert. Hoe hij terugkeert naar Amerika en daar uitgroeit tot de Amerikaanse Shakespeare en uiteindelijk bij iedereen faam oogst met zijn The Raven.

Maar de voorstelling gaat ook over zijn contract met de duivel die hem als tegenprestatie voor de roem een ellendig leven toebedeelt waarin drank, armoede en de dood hem voortdurend belagen.

House of Rat & Avenue Azure
Vijf topacteurs van House of Rat en twee topmuzikanten van Avenue Azure nemen je mee in deze duistere wereld van biografie en verhalen. In de setting van een verlaten landhuis raken zij langzaamaan steeds dieper verstrikt in Edgar Allan Poe’s macabere fantasie. Ze worden één met hun personages en werkelijkheid en fictie worden steeds moeilijker te onderscheiden.

House of Rat maakte eerder de succesvolle voorstelling SYLVIA & TED.

Kleine Zaal Geannuleerd

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie David Geysen
Spel Joop Keesmaat, Sylvia Poorta, Jacob de Groot, Beaudil Elzenga, Michiel Blankwaardt
Overige Pete Harden, Saskia Lankhoorn (Avenue Azure) (muziek)
Ik wil Scholieren