Okt20 GZ Disgraced F Bas De Brouwer Nabewerking Tom De Jager 16X9 PF (2)

Disgraced - Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly & Het Nationale Theater

Topacteurs spelen moderne klassieker over afkomst en identiteit

Grote Zaal Bestel
Meer info

Sensationeel stuk met rasacteurs als Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, London en München.

Het verhaal
Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een moslim, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen.

Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, ras en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Prijswinnend stuk
Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 29,00
1e rang - CJP
€ 27,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Saman Amini
Spel Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini, Selin Akkulak en June Yanez
Overige Eric de Vroedt (eindregie), Ayad Akhtar (script)
Ik wil Scholieren

De cast