Apr04 GZ Diederik Van Vleuten F Bob Bronshoff SF (3)
Apr04 GZ Diederik Van Vleuten F Bob Bronshoff SF (6)
Apr04 GZ Diederik Van Vleuten F Hessel Stuut PF (2)

Diederik van Vleuten

Bouwjaar ‘61

Sublieme verteller blikt in bejubelde voorstelling terug op zijn jeugd

Grote Zaal
Serie
Bestel
Meer info

Diederik was bijna 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk.

Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd in hoge mate bepaald door Kuifje en Asterix. En misschien is dat nog wel steeds zo.

De kracht en betekenis van herinnering. Daarover gaat Diederiks 5e solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61.

Meesterverteller
Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Na jarenlang zijn voorouders in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf.

Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

Bejubeld in de pers

  • 'Van Vleuten een geweldige verteller noemen is ondertussen een enorm cliché, maar niet voor niets.' - Volkskrant (★★★★)
  • 'De positieve herinnering aan deze geweldige avond zal heel lang blijven hangen.' - Theaterkrant (keuze van de criticus)
  • 'Hij weeft deze geschiedenissen zo aan elkaar dat beide aan kracht winnen: de wereldgeschiedenis wordt persoonlijker, zijn familiegeschiedenis wordt grootser.' - NRC (★★★★)


Boek deze voorstelling met voordeel in onze Serie Samen Uit 1. Meer weten over ons Samen Uit-initiatief? Lees hieronder verder.

Samen Uit naar Diederik van Vleuten?
Ben je alleengaand of heb je even niemand die met je mee wil en heb je zin in een leuke avond theater? Boek dan je ticket op het prijstype Samen Uit, dan ontvangt een collega van de schouwburg je vanaf 19.00 uur in de foyer voor een kop koffie. Je ontmoet zo andere mensen en kunt na afloop van de voorstelling ook nog even met elkaar napraten. Lees hier meer en bekijk waar wij nog meer Samen Uit bij organiseren.

Grote Zaal
Serie
Bestel

Prijzen

2e rang - Normaal
€ 22,00
1e rang - Normaal
€ 23,00
1e rang - Samen Uit
€ 23,00
2e rang - Samen Uit
€ 22,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Grote namen, Humor

Recensies

...een scherp oog voor details die een verhaal gedenkwaardig maken.

NRC

Van Vleuten vertelt op weergaloze wijze van zijn familiegeschiedenis

Volkskrant

Diederik van Vleuten herdenkt zijn vader met geweldige reis naar de maan

Theaterkrant (keuze van de criticus)

In Bouwjaar '61 toont Van Vleuten zich opnieuw een fantastische verteller

Parool