Feb18 KZ Louis Davids Jordy Van Loon F Roy Beusker PF (2)

De grote kleine man! - Louis Davids

Jordy van Loon en band

Ode aan Louis Davids

Kleine Zaal
Matinee
Bestel
Meer info

In de hoogtijdagen van het variété, nog voor de eerste wereldoorlog, was theater zo’n beetje het hoogst haalbare voor een Nederlandse artiest. Wie in het theater mocht optreden was ‘gearriveerd’ en zag alle deuren voor zich open gaan.

Zó brak in 1906 het voormalig circuskind Louis Davids door. Met evergreens als Dat is die kleine Man, Oh mooie Westertoren, Als je voor een dubbeltje geboren bent, zijn musical De Jantjes en Nou tabé Dan, wist hij de harten te veroveren van het Nederlandse publiek. Deze Grote, Kleine man slaagde erin de omslag te maken van schlagerzanger naar het meer gecultiveerde variété en verstond de kunst een volksheld te blijven. Zijn vroege dood heeft er toe bijgedragen dat zijn werk en naam nog steeds blijven inspireren.

De jonge zanger Jordy van Loon neemt het publiek mee in de zoektocht naar wie Louis Davids was en wat deze heeft betekend voor het Nederlandse lied. Jordy, zelf ook geen onbekende meer en fan van het oorspronkelijke Nederlands repertoire, zit in ieders geheugen gegrift met zijn nummer 1 hit Verliefdheid is een toverbal. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een volwassen performer, die in de producties als Haal het doek maar Op en Titanic de aandacht op zich weet te vestigen.

Kleine Zaal
Matinee
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 23,50
1e rang - CJP
€ 21,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Louis Davids (muziek en liedteksten)
Website www.jordyvanloon.com
Ik wil Matinee