Dec02 GZ De Eintijd Revue F Julian Maiwald PF

De eindtijd revue

URLAND

Groteske meta-show over de Eindtijd

Grote Zaal Bestel
Meer info

De Eindtijd Revue is een apocalyptisch en onheilspellend theaterfeest over het eind en de eindigheid. URLAND’s credo is ‘Wanhoop doet leven’. Deze voorstelling vraagt: ‘Hoe leren we te wanhopen’?

De Apocalyps duikt in de geschiedenis van de mensheid steeds weer op en lijkt een maatschappelijk, historisch fenomeen. Van de Ragnarok tot de Vier Ruiters van de Apocalyps, van de Maya’s tot de hedendaagse Doomsdaypreppers.

Het is nu eens een belofte, dan weer een waarschuwing of toch meer een bezwering. Een groteske meta-show over de Eindtijd. 

Multidisciplinaire performance
URLAND nodigt eigenzinnige performers uit en vormt een kras gelegenheidscollectief (theatermaker Vincent van der Valk, percussionist Jens Bouttery, operazangeres Bernadeta Astari e.a.) dat vele theatertalen spreekt. Een toneelgezelschap dat zich op het uiterste voorbereidt.

De multidisciplinaire performance is één grote warming-up voor De Eindtijd Revue die die avond gaat plaatsvinden, en in aanloop naar de aanvangstijd passeert de revue de revue. 

URLAND klampt zich vast aan het gegeven dat in de mythologie iedere Eindtijd ook weer een nieuw begin inluidt. De opwarming is voltooid. Donkerslag is aanvang. Wanhoop doet leven. 

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 24,00
1e rang - CJP
€ 22,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Spel Bernadeta Astari, Ludwig Bindervoet, Jens Bouttery, QiQi van Bohemen, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Vincent van der Valk, Jimi Zoet e.a.
Overige Theun Mosk, Studio Ruimtetijd (scenografie en lichtontwerp)