Nov25 KZ Carel Kraayenhof F Reinout Bos Staand PF
Nov25 KZ Carel Kraayenhof F Reinout Bos Liggend PF
Nov25 KZ Carel Kraayenhof F Reinout Bos Vierkant PF

Carel Kraayenhof Quartet

Carel viert de Tango!

Al 40 jaar samen met de liefde van zijn leven: de bandoneon

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Carel Kraayenhof heeft dit jaar veel te vieren en pakt daarom flink uit. Samen met zijn ‘compañeros’ van het Carel Kraayenhof Quartet presenteert hij een theaterconcert met muziek van vier grote tango-componisten: Pugliese, Piazzolla, Salgán en Troilo.

Precies 40 jaar geleden speelde Carel trekharmonica in het Vondelpark. Hij werd aangesproken door een Argentijnse voorbijganger. ‘Ken je ook de bandoneon; het hart en de ziel van mijn stad, Buenos Aires?’

Een half jaar later keerde deze man terug uit Argentinië, om Carel iets te geven wat zijn hele leven zal veranderen: de bandoneon. En Carel heeft de bandoneon nooit meer losgelaten. Hij omarmt dit bijzondere instrument al 40 jaar. 

Gloedvolle muziek
Indringend, wrang, lyrisch en melodieus: alle muzikale stemmingen zijn ruim vertegenwoordigd in deze muzikale vertelvoorstelling. De geniale tango’s van Pugliese, Salgán, Troilo en natuurlijk Piazzolla worden versterkt door verhalen die worden verteld door de muzikanten zelf.

Verhalen over vier Argentijnse mannen die muzikaal en persoonlijk innig verbonden waren en die ieder op hun eigen manier de schat van de tango in zich droegen. Maar ook persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld Carel en zijn Argentijnse pianist Juan Pablo over hun ontmoetingen met hun geliefde maestro's.

'Tango is de eerste glimlach op je gezicht, nadat je een zee van tranen bent overgestoken'

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 28,50
1e rang - CJP
€ 26,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Leoni Jansen
Spel Carel Kraayenhof (bandoneon), Bert Vos (viol), Juan Pablo Dobal (piano) en Jaap Branderhorst (contrabas)
Overige Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal (arrangeurs)