Boni de musical

Een held strijdt voor vrijheid

'Musical over Surinaamse vrijheidsstrijder Boni doet denken aan megahit Hamilton' (Parool)

Grote Zaal Bestel
Meer info

De musical Boni verhaalt de moedige en heldhaftige strijd tegen de slavernij in de 18e eeuw. Rond 1730 werd Boni in het oerwoud geboren. Zijn vader was een Nederlandse plantage-eigenaar, zijn moeder was hoogzwanger gevlucht.

Boni groeit op in de binnenlanden van Suriname en ontpopt zich tot de verzetsleider in een lange en verbitterde strijd tegen het Nederlands regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormen deze drie matties een heftige bedreiging. Alleen verraad kan hun krachten breken.

Helaas wordt Boni gepakt en gedood. Of niet? Nog jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Op waarheid gebaseerd
Boni is een op waarheid gebaseerd spectaculair verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Met een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten wordt een wervelend spektakel gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en trots verspreiden.

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 43,00
1e rang - Jongeren tot 27 jaar
€ 26,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Stanley Burleson
Spel Urvin Monte, Jeannine la Rose, Juan Wells, Juneoer Mers e.a.

Recensies

Musical over Surinaamse vrijheidsstrijder Boni doet denken aan megahit Hamilton. De moderne muziek en dynamische choreografie blazen het stof van een potentieel taaie geschiedenisles.

Het Parool

Dit is geen verhaal over lijden, maar juist over de kracht en levenslust van de onderdrukten.

Het Parool

Gloedvol en krachtig spel worden in de speelse regie van Stanley Burleson afgewisseld met vrolijke kwinkslagen.

de Volkskrant

Burleson slaagt er buitengewoon goed in om alle muzikale en gedanste nummers in feilloze timing en flow aanstekelijk, vindingrijk en organisch met elkaar te verbinden.

Theaterkrant