Feb29 KZ Boban Benjamin Braspenning F Niels Knelis SF (3)
Feb29 KZ Boban Benjamin Braspenning F Niels Knelis SF (2)
Feb29 KZ Boban Benjamin Braspenning Boompje Beestje LIGGEND F Merlijn Doomernik PF

Boban Benjamin Braspenning

Boompje Beestje

'Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut' (Theaterkrant, keuze van de criticus)

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met Boompje, Beestje: een muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet de cabaretier met piano, gitaar en een geestige gedachtegang.

Aanstekelijk enthousiasme
Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële fratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden.

Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Boban speelt Boompje, Beestje overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door héél het land, en natuurlijk ook in Amstelveen. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).

Over Boban
Boban Benjamin Braspenning won in 2021 de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken.

In de pers

  • ‘Deze ethische econoom houdt met zijn intelligente liedjes het publiek een scherpe spiegel voor. De liedjes hebben stuk voor stuk oorwormpotentie.’ – Juryrapport Groninger Studenten Cabaret Festival
  • Braspenning is er eentje om in de gaten te houden (...) woordspelingen en taalvondsten zitten behendig en ongedwongen verwerkt in al zijn materiaal.' - Theaterkrant (keuze van de criticus)
Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 20,00
1e rang - CJP
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Ik wil Jong talent

Scènefoto's

Recensies

Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut

Theaterkrant (keuze van de criticus)

“De veelzijdigheid van Bo Burnham (…). De cynische zelfkritische toon van Jeroen van Merwijk (…). De communicatieve stijl van Brigitte Kaandorp.”

Theaterkrant (keuze van de criticus)

Het ene minutieus uitgewerkte lied na het andere

Theaterkrant (keuze van de criticus)