Nov12 KZ Blind Matzer Liggend 2 F Rene Van Der Hulst PF

Blind

Matzer Theaterproducties

Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt?

Kleine Zaal
Matinee
Bestel
Meer info

Een vader en dochter leven al jaren met elkaar in onmin. Hun wereldbeelden botsen dermate, dat hun oorspronkelijk sterke band steeds verder onder druk komt te staan.

Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een afgesloten en beveiligde enclave waar mensen zoals hij – wit, succesvol en ooit invloedrijk – zich hebben teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving.

Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven. Zij wijst alles af waar hij voor staat. Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, zij verwijt hem superioriteit denken.

In alles staan ze lijnrecht tegenover elkaar. De verwijdering lijkt onoverbrugbaar. Tot vader blind wordt en zijn dochter nodig heeft.

Regiedebuut Lot Vekemans
Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? Dat vraagt de gelauwerde schrijver Lot Vekemans zich af in Blind.

In haar regiedebuut schetst ze een afgesloten universum als metafoor voor plekken waar sommige mensen binnen mogen komen en anderen niet. Maar wat gebeurt er als we het samenleven niet kunnen ontvluchten?

Kleine Zaal
Matinee
Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 21,00
1e rang - CJP
€ 19,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Lot Vekemans
Spel José Kuijpers en Helmert Woudenberg
Ik wil Matinee