233 °C

ROSE stories

Verlangen naar connectie in een losgeslagen wereld

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Naomi (Urmie Plein, winnaar van de Colombina 2023) woont in een slaperige buitenwijk waar de buren veelal op zichzelf zijn gericht. Dat verandert als haar zoon Jason, die aan psychoses leidt, bij haar intrekt.

Jason (Dalorim Wartes) wordt geteisterd door psychoses, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in brand te steken. Vuur (Lotte Driessen) is zijn enige toevlucht – het geeft hem rust. De komst van Jason brengt een golf van onrust teweeg in de wijk. Terwijl de buurtbewoners zoeken naar een manier om met Jason om te gaan, komen alle relaties in de wijk op spanning te staan.

Doordraven in individualisme
Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 °C belicht een eenzame gemeenschap die steeds verder doordraaft in individualisme. Maar als je verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Voor 233 °C sloeg regisseur Abdel Daoudi de handen ineen met schrijvers Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh. Voor Daoudi is 233 °C een persoonlijk verhaal. Zijn broer is gevoelig voor psychoses, hij ziet van dichtbij wat dit met hem en zijn omgeving doet.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 19,50
1e rang - CJP
€ 17,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Abdel Daoudi
Spel Dalorim Wartes, Urmie Plein e.a.
Overige Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh (concept & tekst)
Duur Circa 90 minuten geen pauze

Recensies

Met liefde en zorg portretteert regisseur Abdel Daoudi de hoofdpersoon, ontroerend gespeeld door Dalorim Wartes.

de Volkskrant

De jonge regisseur Abdel Daoudi kiest in 233 graden voor een radicaal empathische aanpak en levert daarmee een prestatie van jewelste.

Keuze van de criticus, Theaterkrant

Scènefoto's