Dec03 GZ 1000 + 1 Nacht F Jan Hoek PF (2)

1000+1 nacht (8+)

De Toneelmakerij en Sadettin Kirmiziyüz

Laat je betoveren door de kracht van verhalen

Grote Zaal Bestel
Meer info

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films als Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht.

Laat je in deze moderne, actuele versie betoveren door de kracht van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors.

Het verhaal
Layla ligt in het ziekenhuis. Ze slaapt, heel diep. Vader Ersin zit dag en nacht aan haar bed en vertelt haar de verhalen uit Duizend-en-een-nacht. Iedereen in het ziekenhuis luistert mee, van de hoofdarts tot de schoonmaker.

In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Stoere krijgsters bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus.

Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dobberen ze langs onbewoonde eilanden en dwalen ze door sprookjessteden.

Het ziekenhuis en de fantasiewereld lopen steeds meer door elkaar. Wat zeker is: zonder de deskundigheid van de artsen zal Layla niet beter worden, maar zonder de liefdevolle verhalen van haar vader ook niet.

Over Sadettin Kırmızıyüz
Sadettin Kırmızıyüz is theatermaker, verhalenverteller en acteur. In zijn werk doorbreekt hij de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen. Hij maakte naam met o.a. Somedaymyprincewill.com, Citizen K. en MONUMENTAAL over identiteit, migratie en discriminatie. Zijn voorstellingen werden regelmatig uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van het betreffende seizoen.

‘Ik heb enorm veel zin in deze voorstelling, omdat het een rijke aanvulling is op de verhalen die mijn kinderen al kennen. Naast Roodkapje nu ook Sinbad, naast Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen nu ook Ali Baba en de Veertig Rovers. Ons land, maar ook ons gezin, is een mengelmoes van culturen en verhalen en met deze voorstelling draag ik daar graag een steentje aan bij.’

Grote Zaal Bestel

Prijzen

1e rang - Normaal
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Paul Knieriem
Spel Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Tomer Pawlicki, Kyra Bououargane, Harun Balci e.a.